Δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κριθούν ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραβαίζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο, τα δύο αδέλφια, ηλικίας 41 και 49 ετών.
Η εισαγγελέας δήλωσε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οι αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος για το οργανωμένο έγκλημα.

«Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας, και πρόσθεσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι «είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης» και ότι «μπορεί αυτά που έγγραφε ή θα έγγραφε (σ.σ. ο Γ. Καραιβάζ) να ενοχλούσαν».

«Οι δράστες είχαν κάποιο συνεργό που τους ειδοποίησε για την άφιξη του θύματος. Λόγω της αδρεναλίνης έκαναν δυο γύρους από την περιοχή και τη δεύτερη φορά έκαναν τη δολοφονία» συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ η εισαγγελέας έκρινε ότι αυτός που εκτέλεσε τον δημοσιογράφο είναι 41χρονος ο οποίος καθόταν στην πίσω θέση της μηχανής. Ο 49χρονος αδερφός του σύμφωνα πάντα με την εισαγγελέα ήταν ο οδηγός της μηχανής. Για τον 49χρονο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία σε άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Απριλίου του 2021 ο Γ. Καραϊβάζ επέστρεψε στο σπίτι, στάθμευσε το αυτοκίνητο σε παρακείμενο παρκάκι, κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Μια μοτοσυκλέτα στάθμευσε εκεί, κατέβηκε ο συνοδηγός πυροβόλησε το θύμα με συνεχείς βολές και στη συνέχεια έφυγε με κατεύθυνση προς Άλιμο. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που έκαναν εργασίες στο σημείο.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί